برگزاری جشنواره گیاهان دارویی در کوهبنان

ساخت وبلاگ

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی از کوهبنان، علی‌اکبر مجیدی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار داشت: همواره زمین و آب مورد نیاز در اختیار گروه خاصی قرار دارد، اما جهاد کشاورزی و کارشناسان این نهاد همواره در راستای ترویج، گسترش کشاورزی نوین، تغییر الگوی کشت، آبیاری مکانیزه، لایروبی قنوات و … گام‌های بزرگی را برداشته است.

وی ادامه داد: کشاورزانی که زمین و آب دارند و کسانی که موفق شوند این مهم را تهیه کنند، جا دارد که به سمت راه‌اندازی گلخانه‌های هیدروپونیک حرکت کنند که در هر ۱۰ هکتار ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار خواهند شد.

مجیدی یادآور شد: آب و هوای مساعد و اقتصادی بودن زمینه را برای کاشت گل گاوزبان مهیا کرده، لذا در حال حاضر بیش از پنج هکتار از مزارع کوهبنان زیر کشت گل گاو زبان قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای گسترش مزارع گل گاوزبان تا کنون یک هزار و ۵۰۰ نهال در اختیار زنان روستایی قرار داده شده این در حالی است که در هر هکتار بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم برداشت محصول داریم.

رئیس جهاد کشاوزی کوهبنان تاکید کرد: متوسطه درآمد از هر کیلو گل گاوزبان بین ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است، لذا به طور متوسط در هر هکتار ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان درآمد خالص را خواهیم داشت.

رئیس جهاد کشاورزی کوهبنان ابراز داشت: در بحث گل محمدی به دنبال کشت جایگزین هستیم که تا کنون ۱۸ هکتار جایگزین داشتیم و در حال حاضر در شهرستان ۲۵ هکتار زمین زیر کشت زعفران داریم.

مجیدی تصریح کرد: در بحث کاشت گل محمدی در هر هکتار شاهد برداشت دو تن گل محمدی هستیم، نظر به اینکه گلابگیری به صورت سنتی در کوهبنان انجام می‌شود از هر کیلو گل محمدی در حدود ۱.۵ کیلو گلاب ناب تهیه می‌شود.

مجیدی تاکید کرد: گل محمدی نیاز به آب چندانی ندارد و شرایط جغرافیایی به گونه‌ای است که برداشت زیاد محصول را داریم، لذا هر روز شاهد افزایش سطح زیر کشت این محصول در شهرستان هستیم.

وی گفت: کشاورزان کوهبنانی با توجه به اقتصادی بودن و نیاز کم محصول به آب با بهره جستن از تسهیلات دولتی در راستای توسعه کشت این محصول گام بردارند.

رئیس جهادکشاورزی کوهبنان تاکید کرد: در بحث زرشک هم کارهای خوبی با همکاری دانشگاه آزاد انجام شده و حدود دو هکتار در زمین‌های دانشگاه آزاد کوهبنان و یک هزار متر از زمین‌های کشاورزی اپوروار زیر کشت زرشک رفته‌اند، البته نیم هکتار از زمین‌های مزرعه کشاورزی پویندگان جاویدبخش طغرالجرد به این مهم پرداخته است.

مجیدی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از محصولاتی که در گذشته به فراوانی کشت می‌شده، اما امروز از رونق کمتری برخوردار است، گل خشک است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و تشویق کشاورزان این محصول که بیشتر در نانوایی‌ها و تهیه رنگ مفید است، گسترش مزارع را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: کاشت و گسترش مزارع آویشن، بابونه، سرخار گل و به لیمو و … نیز در دستور کار قرار دارد و به منظور ترغیب کشاورزان تاکنون ۳۰ هزار قلمه ریشه‌ای به لیمو بین کشاورزان کوهبنانی توزیع شده است.

مجیدی ابراز داشت: شرایط آب و هوایی کوهبنان به گونه‌ای است که کشت انغوزه و چای ترش نیز در شهرستان در دستور کار قرار گرفته که شاهد افزایش مزارع هستیم، لذا کوهبنان به عنوان قطب گیاهان دارویی در استان مطرح است.

رئیس جهاد کشاورزی کوهبنان بیان کرد: به دنبال راه‌اندازی شرکت های تعاونی کشاورزی و در نهایت یک پارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی هستیم، شرایط به گونه‌ای فراهم شده که کشاورزان زمین‌های خود را معاوضه کنند.

وی گفت: ما آمادگی داریم که در راستای تسطیح، یکپارچه‌سازی، خیابان‌کشی، تغییر الگوی کشت، اصلاح سیستم آبیاری از سنتی به مکانیزه و … گام برداریم که نیاز به همکاری و تعامل کشاورزان شهرستان داریم.

مجیدی تاکید کرد: تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی ممنوع است، اما وابسته به شرایط حاضریم با تغییر کاربری زمین‌های در راستای راه‌اندازی مزارع پرورش دام و طیور اقدام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: وجود دو سد جور و محمد رسول‌الله (ص) کاروانگاه نعمت بزرگی برای شهرستان کوهبنان است، البته این مهم زمانی ارزش و اعتبار دارد که نزولات فراوان آسمانی زمینه آبگیری این دو سد را فراهم کند.

مجیدی تصریح کرد: تاکنون حدود ۳۰۰ هکتار از زمین‌های پایین دست سد جور واگذار شده و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هکتار از زمین‌های این سد زیر کشت محصولات صیفی قرار گرفته است.

مجیدی ابراز داشت: قرار گرفتن سد جور در منطقه کوهستانی می‌تواند این نقطه را به یک فضای ویژه گردشگری و پرورش ماهی مبدل سازد، لذا از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این خصوص دعوت می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی کوهبنان گفت: در صدد هستیم به همت فرمانداری جشنواره گیاهان دارویی را در کوهبنان برگزار کنیم تا هم زمینه برای معرفی محصولات کشاورزی رقم بخورد و هم کشاورزان نمونه معرفی و از آنان تجلیل شود.

وی یادآور شد: با توجه به حضور گردشگران داخلی و خارجی در شهرستان در کنار نمایشگاه راه‌اندازی بازارچه فروش محصولات کشاورزی در دستور کار قرار دارد که با همکاری و مساعدت کشاورزان این مهم رقم خواهد خورد.

مجیدی عنوان کرد: یکی دیگر از محصولاتی که هم تولید خوب و هم مشتری فراوانی دارد، زیره سبز است که با توجه به میزان نزولات آسمانی میزان برداشت آن متفاوت است.

گل گاو زبان ایرانی Echium amoenom

وی ادامه داد: بین ۲۰ تا ۸۰ هکتار از مزارع کشاورزی کوهبنان زیر کشت زیره سبز قرار می‌گیرد که در سال جاری ۶۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان زیر کشت زیره سبز قرار دارد.

مجیدی خاطرنشان کرد: قیمت هر کیلو زیره سبز بین ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان است، البته بهترین و مرغوب‌ترین زیره سیاه هم از ارتفاعات اطراف کوهبنان به دست می‌آید که قیمت هر کیلو حدود ۸۰ هزار تومان است.

مجیدی یادآور شد: عناب نیز از دیگر محصولاتی کشاورزی است که شرایط تولید آن در کوهبنان وجود دارد و برای گسترش این مهم تعداد ۳۳۰ درخت عناب در دانشگاه آزاد و صحرای اپوروار کشت شده است.

وی تاکید کرد: آویشن نیز در کوهبنان کشت و برداشت می‌شود و درآمد فوق‌العاده‌ای دارد، البته در بحث تولید بابونه نیز کارهایی در دست اقدام داریم.

مجیدی ابراز داشت: به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای کاشت و برداشت گیاهان دارویی و بالا بردن سطح ارتقای علمی و آموزشی کشاورزان تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ نفر تحت آموزش‌های ویژه و خاص قرار گرفته‌اند.

رئیس جهاد کشاورزی کوهبنان گفت: تلقیح مصنوعی دام سبک و سنگین خصوصا بز سانن و رومانوف نژاد شیری و گوشتی نیز در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان قرار دارد.

وی ابراز داشت: دامداران شهرستان با مراجعه به واحد دام جهاد کشاورزی کوهبنان در این راستا اقدام کنند تا هم شاهد کاهش هزینه‌ها و هم افزایش تولید شیر و گوشت باشند.

مجیدی از تمام سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دعوت کرد با مراجعه به جهاد کشاورزی شهرستان کوهبنان از میزان و چگونگی تسهیلات کشت گیاهان دارویی و تلقیح مصنوعی اطلاع حاصل کنند و در راستای افزایش درآمد و راه‌اندازی مشاغل جدید گام بر دارند.



طب گیاهی...
ما را در سایت طب گیاهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : planetmedical بازدید : 115 تاريخ : شنبه 27 خرداد 1396 ساعت: 11:13